Tipovi kože lica, osjetljiva i normalna koža lica



Osjetljiva koža lica

Bez obzira kojem tipu pripada, u određenim razdobljima života koža može pokazat različite znakove osjetljivost koji ponekad graniče sa nadraženošću. Iznenada se javljaju reakcije na koži koja postaje nadražena radi najmanjeg stresa. Uglavnom je fine strukture, često prozirna i ponekad s mrljama, jer se zbog tanke strukture površinskog sloja nazire mreža popucanih kapilara. Pucanje kapilara posljedica je nedovoljne elastičnosti staničnih membrana na koje dodatno negativno utiče konzumiranje jakih, začinjenih jela, prevrućih napitaka, izloženost hladnoći, UV-zračenju. Zbog toga su česte iritacije ( crvenilo, svrab, zategnutost...) kože upotrebom mirisnih i drugih supstanci.

Normalna koža lica

Riječ je o najrjeđe zastupljenom tipu kože koja se odlikuje ravnotežom ulja i vlage, te idealnom Ph vrijednošću (kiselošću). Takva koža je elastična i čvrsta, dobrog mišićnog tonusa, fine je strukture, bez vidljivih pora. Na dodir je meka – ni previše masna, niti presuha. Normalna koža najljepši je dar prirode i svojstvena je mlađim osobama. Procesom starenja naginje isušivanju.

Recept od lubenice protiv bubuljica na licu
  • Sok lubenice 100 gr
  • Sok krastavca 100 gr
Priprema:
  • Isjecite na male kriške oljuštenu lubenicu i ostavite da pusti sok. To isto učinite i sa krastavcem, pa jednake količine iscijeđenog soka izmiješajte i dobili ste losion koji izvanredno liječi bubuljičavu kožu.
Upotreba:
  • Koristite ovaj blagi losion za liječenje lica ili, kod muškaraca, čija je koža preosjetljiva na brijanje, pomoći će da manje dobija crvene fleke i bubuljice.