Nekoliko pilinga za lice od riže



Riža je žitarica koje se nalazi u svakom kućanstvu. Osim što ima svoje zdravstvene beneficije, možete koristiti ovu žitaricu kao kozmetički proizvod. Piling od riže je učinkovit kozmetički proizvod koji ima dosta prednosti za vašu kožu. U nastavku pogledajte pet pilinga od riže koji će vam podariti blistavu i lijepu kožu. 

1. Riža i med.

Med ima mnogo antioksidanata koji su super za kožu. Ne samo da hidratiziraju kožu, već je također i ljušte. Med uklanja mrtve stanice kože, osvježava kožu i donosi sjaj vašem licu. Samo sameljite natopljenu rižu u fino tijesto, a zatim dodajte nekoliko kapi meda. 

2. Rižino brašno i soda bikarbona.

Imate masnu kožu? Liječite je primjenom ovog pilinga dva puta sedmično. Sameljite rižine granule ili kupite rižino brašno u trgovini. Dodaj prstohvat sode bikarbone i nekoliko kapi meda. Napravite tijesto i nanesite na lice. Radite piling lice sa kružnim pokretima 1 minutu, a zatim isperite hladnom vodom. Soda je prirodni adstrigentn koji uklanja odumrle stanice i ljušti kožu. 

3. Rajčica i riža

Namočite rižu u vodi oko 10-20 minuta. Napravite kašu od rajčice i sameljite natopljenu rižu u fino tijesto. Sada, primijenite ovaj domaći piling na vašu kožu da biste se oslobodili od bubuljica. Rajčica je prirodni beauty proizvod koji se bori protiv akni i mitesera. 

4. Riža i šećer. 

Šećer je učinkovit piling koji ne samo da se bori protiv akni, već i pomlađuje kožu. Pomiješajte šećer i rižu zajedno. Napravite prah, a zatim dodajte jogurt. Pomiješajte u tijesto i primijenite na licu i vratu. To čisti, hidratizira i ljušti kožu.

5. Riža, mlijeko i jabučni ocat. 

Ovo je još jedan piling koji može biti gotov za samo dvije minute. Uzmite rižino brašno i dodjate 2 kapi jabučnog octa i 4-5 kapi mlijeka. Napravite tijesto i nanesite na lice i vrat. Radite piling oko 1-2 minute, a zatim ostavite da se osuši. Operite lice hladnom vodom.


Nastavite čitati o higijeni ljudskog tijela