Kako se riješiti bora smijalica




Najbolji i najbezbolniji način kako ukloniti bore "smijalice" je putem prirodnih proizvoda. Možete koristiti sastojke koje imate kod kuće, koji nisu skupi i koji ne mogu naštetiti vašoj koži.

Bilo da ste na poslu ili u društvu poželjno da ste uvijek nasmijani, kako zbog lijepog i vedrog izgleda, tako i da biste bili sretniji. Ipak, ima i ona negativna stvarčica kod smijanja – tokom određenog vremena postepeno se stvaraju bore oko očiju.

Dok ste mladi, neke linije na licu djeluju simpatično, ali sa godinama te linije mogu učiniti da izgledate starije nego što zapravo jeste. Međutim, postoje načini kojima možete otkloniti bore smijalice, a evo nekih od njih.

Aloe vera
  • Aloe vera zateže kožu i reducira linije koje se na njoj pojavljuju, a za uspješnije i učinkovitije djelovanje morate ju redovno nanositi.
Papaja
  • Još jedan prirodan način oslobađanja od bora smijalica je nanošenje papaje na lice. Možete je zgnječiti i nanijeti kao masku za lice. Budući da je papaja prirodan proizvod, možete je nanositi više puta u toku dana i držati malo duže kako bi rezultati bili učinkovitiji.
Banana
  • Možete samo zgnječiti bananu i nanijeti je na lice ili je pomiješati sa medom i neko vrijeme držati na licu. Primjena ove mješavine tri puta nedjeljno je vrlo uspješan način da se oslobodite bora smijalica.
Zdrav gubitak kilograma
  • Gubitak kilograma je takođe dobar način da se riješite bora. Bitno je svakodnevno vježbati, odnosno gibati se kako bi postepeno gubili težinu. Međutim, ukoliko darstično izgubite dosta kilograma, višak kože će se opustiti i stvoriti naboran izgled.