Prirodne maske za lice



Umjesto kupovnih preparata za kožu, ponekad nam vrlo dobro, ako ne i bolje može poslužiti ono što imamo u hladnjaku ili ostavi.

Umjesto pilinga možete upotrijebiti slijedeće pripravke:
2 žlice kukuruznog brašna s bjelanjkom dobro istucite. Stavite na lice i neka djeluje 15-tak minuta. Smjesa se najprije ispere toplijom vodom uz lagano trljanje kružnim pokretima, a zatim hladnom.

Ili

1 žlicu meda pomiješajte s dvije žlice sitno mljevenih badema i pola žlice soka iscijeđenog limuna. Utrljajte smjesu nježno na lice i isperite toplom vodom.

Umjesto kupovne možete upotrijebiti ovisno o tipu kože prirodnu masku od krumpira, masku od meda, masku od kvasca, masku od rajčice, masku od sira, masku od banana.

Protiv bora:

Dvije žlice meda i jedan bjelanjak umiješajte u kašu. Neka stoji na licu 20 – 30min. Isperite vrućom, zatim hladnom vodom. (Ovu masku ipak ne smijete prečesto upotrebljavati)

Osvježava i matira kožu:

Jedan svjež krumpir se izgnječi, pomiješa s malo svježeg mlijeka i jednim žumanjkom. Ispere se vrućom pa zatim hladnom vodom.

Za nečistu kožu:

Kvasac pomiješajte s mlakim mlijekom. Stavite na lice i pustite neka se osuši. Isperite vrućom zatim hladnom vodom. Redovitom upotrebom ten postaje vidljivo čišći.

Protiv prištića:

Ogulite rajčicu (stavite je na minutu u vrelu vodu i kožica će se lakše skidati), te

¼ rajčice pomiješajte s
1 čajnom žličicom jogurta
1 čajnom žlicom aloe vera gela
4 kapi eteričnog ulja mente.

Od sastojaka napravite homogenu smjesu i nanesite na lice. Ostavite neka djeluje oko 10 minuta, zatim isperite toplom vodom.

Za osjetljivu kožu:

Dvije žlice mladog sira miješajte sa žlicom meda dok ne postane krem smjesa. Nanosi se naročito obilno na kožu oko očiju i usana. Neka na licu ostane 20 minuta. Najbolje je ovu masku skidati vatom namočenom u toplo mlijeko.

Za sve tipove:

Jednu bananu izgnječite i nanesite na lice. Neka djeluje 20 – 30 minuta. Najbolje isperite čajem od kamilice. Maska se može primijeniti 1 – 2 puta tjedno.